Budynek jednopiętrowy położony w centrum uzdrowiska w Parku Zdrojowym. Pokoje Komfort posiadają, lodówkę, TV-SAT, internet bezprzewodowy, szlafroki, część pokoi posiada balkon.
Apartamenty posiadają: balkon, lodówkę, TV-SAT, internet bezprzewodowy, szlafroki.

W obiekcie jest 40 miejsc. Na parterze znajduje się wspaniała zabytkowa jadalnia. Do dyspozycji Gości na miejscu jest gabinet SPA. Na zabiegi lecznicze Goście dochodzą około 80m do Domu Zdrojowego. We wszystkich pokojach w łazienkach do kąpieli wykorzystujemy wodę termalną.

Dawna nazwa Kursaal. Wzniesiony w latach czterdziestych XIX w. (wzmiankowany po raz pierwszy w 1849 r.) z użyciem form późnoklasycystycznych, posiadał pierwotnie od frontu (nieistniejący obecnie) kolumnowy portyk oraz od południa przeszklony salon z widokiem w stronę pasma Karkonoszy. Budowlę gruntownie przebudowano w latach 1867-1868 według projektu Bockscha, architekta Schaffgotschów. Zlikwidowano portyk, który zastąpiła hala spacerowa o ażurowej, snycerskiej oprawie, rozlokowana wzdłuż elewacji wschodniej i południowej. W elewacjach wprowadzono formy wystroju neoklasycystyczne. Z tego także czasu zapewne pochodzi kompozycja malarska plafonu głównej sali, przedstawiająca alegoryczną scenę zwycięstwa Jutrzenki nad Nocą oraz w bocznych strefach kompozycji tablicę fundacyjną z inskrypcją, portretem Johanna Antona Schaffgotscha oraz atrybutami rodowymi (herb, sylweta zamku Chojnik). Kolejne przebudowy nastąpiły w latach siedemdziesiątych i dziewięćdziesiątych XIX w. oraz w początkach XX w. W latach siedemdziesiątych miejsce pawilonów handlowych zajęła otwarta hala spacerowa, wsparta na dekoracyjnych, żeliwnych kolumnach, powiększona następnie w latach dziewięćdziesiątych. Hale spacerową rozebrano w latach dwudziestych XX w. Pierwotnie Dom służył kuracjuszom o średnim statusie społecznym jako miejsce organizowania bali, koncertów, gier hazardowych. Po 1945 r. nastąpiła zmiana układu pomieszczeń, zachowano natomiast pierwotny układ i wystrój sali głównej (obecnie jadalni zdrojowej) z sztukateriami i kompozycją malarską plafonu. Obiekt częściowo zmodernizowano w ramach projektu pn. „Zwiększenie potencjału usługowego w zakresie lecznictwa uzdrowiskowego Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o. – Grupa PGU” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz budżetu państwa w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007-2013.